Report on water management in the Slovak Republic in 2009 (Ministry of Environment of the Slovak Republic, 2010)
Úloha vodního hospodářství. Organizace, řízení, makroekonomika a vlastnické vztahy. Legislativa ve vodním hospodářství. Implementace rámcové směrnice o vodě. Mezinárodní spolupráce v oblasti vodního hospodářství. Charakteristika přírodních podmínek v oblasti vod a vodního hospodářství. Využívání vod. Monitorovací a informační systém. Rizikové faktory vodního hospodářství, příčiny a důsledky. Ekonomická analýza využívání vod a péče o vodní hospodářství. Přehled programů a plánů řízení povodí. Výzkum, vzdělávání, environmentální výchova a propagace ve vodním hospodářství.