XVII. konzultační dny pro pracovníky vodohospodářských radiologických laboratoří : 21.- 24. 9. 2010 Trosky - Marešová, Diana (Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka, v.v.i., 2011)
Obsah: Spolupráce měřicích míst kontaminace vody v rámci RMS ČR 2004-2010 (Marešová D. - Hanslík E.) - Řízení kvality při odběru vzorků (Vršková M. - Belanová A.) - Hodnocení koncentrace uranu ve zdrojích pitných vod z hlediska jeho toxických účinků (Hanslík E.) - Možnosti optimalizace odběru a úpravy vody z více zdrojů pro dosažení cílového hygienického limitu pro uran (Hanslík E.) - Nastavení alfa/beta diskriminace na kapalinovém scintilačním spektrometru (Belanová A. - Vršková M. - Kulichová Z.) - Role státních podniků Povodí v systému havarijní připravenosti v případě radiační havárie (Prouza Z. - Hanslík E. - Marešová D.) - Radioaktivita v biosféře (Dubníčková M.) - Zkouška zvláštní odborné způsobilosti k měření a hodnocení přírodních radionuklidů ve vodě (Novák M. - Pohlová I.) - Porovnání různých postupů stanovení celkové objemové aktivity alfa z hlediska ztrát Po 210 (Pohlová I. - Marešová D. - Hanslík E.) - Hodnocení jakosti povrchových vod z hlediska radiologických ukazatelů na základě dlouhodobého monitoringu (ložisko Rožná) (Stierand P.) - Ještě jednou nastavení podmínek měření vybraných radiologických ukazatelů v oblasti velmi nízkých aktivit vzorků vod (Marešová D. - Vlček J.).