Projekt Labe IV : cíle a metody : sborník semináře : 13.1.2004 Praha (Česká vědeckotechnická vodohospodářská společnost : Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka : Ministerstvo zemědělství ČR, 2004)
Obsah: Cíle Projektu Labe IV (Blažková Š.) - Použití moderních metod pro monitoring, prognózu vývoje a obnovu volné migrace rybích společenstev (Slavík O.) - Výzkum složek vodní flóry ve vybraných tocích povodí Labe (Desortová B.) - Biomonitoring říčního ekosystému Labe a dolní Vltavy (Fuksa J. K. - aj.) - Vliv ekologických zátěží na tok Labe (Eckhardt P. - Martínková M.) - Teorie modelování a monitorování a její využití v praxi (Blažková Š. - aj.) - Environmentální indikátory, stanovení priorit a analýza nákladů a přínosů investic do ŽP (Nesměrák I.) - Ekotoxicita znečištění vodního prostředí (Soldán P.) - Využití biochemických markerů při hodnocení kontaminace vodního prostředí (Randák T. - aj.) - Využití 15-N a 18-O izotopů při studiu tvorby odtoku a šíření dusičnanové kontaminace na vybraných dílčích povodích Labe (Buzek F. - aj.) - Modelování pohybu vody a rozpuštěných látek ve vadózní zóně (Císlerová M. - aj.) - Dynamika polutantů v hlavním korytě a údolní nivě českého Labe (Rudiš M. - Martínková M. - Valenta P.).