Ryby - Diesener, Günther (Zoologická encyklopedie, 2002)
Čtvrtý díl zoologické encyklopedie věnovaný rybám. Charakteristické znaky a projevy, rozšíření, životní prostředí, stanoviště a způsob života jednotlivých druhů ryb z následujících řádů: mihulotvaří, žraloci, rejnoci, chimérotvaří, bezostní, koruškotvaří, štikotvaří, lososotvaří, hlubinovky, holobřiší, jeseteři, trnobřiší, máloostní, sumci, ostnojazyční, mnohoploutví, jehlotvaří, gavúni, ostnoploutví, halančíkovití, ropušnicotvaří, cípalové, hrdloploutví, hrujovci, pilobřiši, pilonoši, leskyňovci, volnoostní, platýsi, ďasové, čtverzubci.