Malý obrazový atlas našich sinic a řas - Poulíčková, Aloisie (Univerzita Palackého, 2001)
Didaktická pomůcka pro učitele přírodopisu a biologie základních a středních škol, studijní materiál pro vysokoškolské studenty pedagogických oborů s biologií, příručka pro vodohospodáře, profesionální i amatérské ochránce přírody.